test banner

Bereiden van vis

Bereiden van vis

Bereidingswijze van een vis. Vis kan je op verschillende manieren bereiden. Hoe bereid ik mijn vis?

   
   

Je hebt een mooie vis op jouw keukenblad liggen, maar wat kan je er eigenlijk allemaal mee? Vergis je niet, want de vis is veelzijdig in zijn gebruik. We kunnen de vis bakken, grillen, op de BBQ, pocheren, frituren, stoven, roerbakken, koken, roken en ook erg lekker in de oven.

Vaak weten mensen niet wat ze met een vis aanmoeten. Terwijl je er letterlijk alle kanten mee kan op gaan. Durf en probeer zou ik zeggen.

 Ik heb een aantal van mijn favoriete vissoorten op een rijtje gezet. Hiernaast  ook de bereidingswijze die mijn persoonlijke voorkeur heeft.

 

Bereidingswijze

Bakken

Grillen

BBQ

Pocheren

frituren

koken

roken

roerbakken

Oven

stoven

Makreel

x   

x   

 

 

 

 

 

 

 

Paling

x

 

 

 

 

x

x

 

x

 

Zalm

 

 

 

 

 

x

x

x

x

Forel

 

 

x

 

 

 

x

 

 

 

Zeebaars

 

x

 

 

 

 

 

 

x

 

Tonijn

 

x

 

x

 

 

 

 

 

 

Mosselen

 

 

 

 

 

x

 

x

 

 

Tarbot

x

x

 

 

 

 

 

 

 

x

Zeetong

x

x

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabeljauw

 

 

 

 

x

 

 

x

 

 

 

Uiteraard kan jij de bovenstaande héérlijke vissen op jouw favoriete manier bereiden. Alles mag, niets is fout.

Wat ik jouw favoriete vissoort? Laat een reactie achter!

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden