test banner

Hoe herken je verse vis?

Je hoort ze het al roepen vanuit de viskramen 'verse vis te koop'. Dient de consument de verkoper dan maar blindelings te volgen? NEE! Als wekelijkse blogger van de onlinevismarkt vertel ik jullie hier graag meer over.

De klant is uiteraard koning en als de klant vis op het menu heeft staan, dan staat de onlinevismarkt graag garant voor de kwaliteit. Verse vis, moet dus ook echt vers zijn. Een belangrijke vraag voor iedere consument: Hoe kan jij een verse vis herkennen?
Als eerst dienen we onderscheid te maken in de hele vis of een filet. Bij een hele vis kan je ervoor kiezen om de kop te behouden.

 

Bij de hele vis dienen we te kijken naar de huid van de vis. Glanst de huid en heeft de vis een strakke huid dan hoeven we ons geen zorgen te maken. De vis is vers! Heeft de vis meer een ribbelige huid en ziet de vis er erg dof uit? Dan is de vis niet vers. Let daarom altijd goed op de huid van de vis. Tevens zijn de ogen van de vis ook van belang. Glanzen de ogen en zijn de ogen zwart van kleur, dan heb jij een verse vis in jouw handen. Bij filets en moten moeten we goed opletten op het laagje en de randen. Zie je een bruine laag of rand? Dit is helaas geen goed nieuws. Dit laat uitdroging van de vis zien. De visfilet of vismoot dient te glanzen.

 

Ook belangrijk om te weten, verse vis stinkt niet naar vis. Gek hè? Als vis een hevige vislucht heeft dan wijst dit uit naar bacteriën. Dit betekend niet dat verse vis naar opbloeiende rozen ruikt, maar er zit een aangename geur aan verse vis.

Heb jij nog vragen of een tip? Laat dan gerust een reactie achter.

Tot volgende week!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.