test banner

Verse vis in huis halen. Hoe vers is jouw vis?

Als ik aan vis denk, dan denk ik aan verse vis. Mijn vis MOET vers zijn. Ja, dat moet echt. Hoe verser mijn vis is hoe lekkerder ik deze vis kan serveren. Dan sta ik daar op de zaterdagmiddag om 12:00 voor een enorme rij bij de plaatselijke viskraam........maar is vis op de markt wel echt zo vers?

Ik moet dan maar hopen dat mijn hongergevoel het verslaat van mijn ongeduld door het lange wachten voor de viskraam. Ik praat mezelf moed in dat het wachten niet zo lang meer zal duren. Ein-de-lijk aan de beurt. 'Verse makreel alstublieft, enne doe daar maar ook 2 zalmmoten bij wel vers hè!' Ja, zo makkelijk gaat dat dacht ik verse vis vanuit de viskraam naar mijn eettafel.

Dan lees ik uit een onderzoek van de Consumentenbond dat vis bij de viskramen vaak niet vers is. Bij een aantal viskramen is zelfs de e.colibacterie gevonden oftewel de poepbacterie. Gatsie! Dit kan toch niet? Ik wacht minuten lang om geïnfecteerd te worden door een poepbacterie. Fijn, heel fijn!  Als ware visliefhebber is dit een breuk op de relatie tussen mij en mijn plaatselijke viskraam. Na enige liefdesverdriet. (Ja, echt hoor mijn maag heeft een maand geen vis mogen zien) heb ik besloten om op onderzoek te gaan. Als ware voedselliefhebber, met name vis wil ik graag weten waar mijn eten vandaan komt. Dat lange wachten in rijen ben ik ook zat.

In mijn chaotische en tegelijkertijd ook simpele leven hou ik van snel en makkelijk, maar wel kwalitatief. Zo heb ik kennis mogen maken met de onlinevismarkt. Vers vanuit de Urker afslag en ONLINE! Zó 2017 dit. Maarreh, hoe dan? Hoe ben ik verzekerd van mijn verse vis? Zal mijn makreeltje verzonden in een doos door PostNL dat wel overleven? Allerlei vragen waar ik volmondig het volgende op kant antwoorden: JA! Het wordt dus in vacuüm ingepakt met ijspacks en zo blijft mijn vis vers. De enige moeite die ik vanaf nu hoef te doen voor verse vis is mijn voordeur te openen. Héérlijk!

Gastblogger van de maand

Marloes

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.